Update: 'Solanke heeft naast Liverpool extra Engelse topclub als transferoptie'

Update: 'Solanke heeft naast Liverpool extra Engelse topclub als transferoptie'

zaterdag 18 februari 2017 om 10:23

Dominic Solanke staat op het punt om van Chelsea naar Liverpool te verkassen. Dat meldt The Sun, de boulevardkrant die door Liverpool geboycot wordt. Op die manier kan hij voor een zeer pikante transfer zorgen, een overstap die Daniel Sturridge ook maakte.

In Nederland is Solanke bekend geworden vanwege zijn seizoen in dienst van Vitesse. De international van Engeland onder 21 weigert in te gaan op interesse van Celtic, omdat hij onder manager Jürgen Klopp wil werken. The Sun verspreidt wel vaker transfergeruchten en heeft het nu over een 'stunning summer switch'.

De negentienjarige aanvaller heeft bij Chelsea een aflopend contract, waardoor hij na dit seizoen dus bij elke willekeurige club kan tekenen. Toch moet Liverpool een som geld voor hem betalen. Zodra zelf opgeleide spelers uit contract lopen en binnen Engeland overstappen naar een andere club moet de nieuwe club flink betalen.

Naar verluidt gaat het om een bedrag van 9,4 miljoen euro in het geval van Solanke. Eerder moest Liverpool ook al geld overmaken aan Burnley, toen Danny Ings uit contract liep en werd opgepikt. Chelsea wilde Solanke langer binden, maar niet voldoen aan zijn salariseisen van 58.500 euro per week.

Update 16.16: Chelsea-manager Antonio Conte bevestigt vrijdagmiddag dat Dominic Solanke in de zomer wil vertrekken. De talentvolle aanvaller, die wordt gelinkt aan Liverpool, ziet een contractverlenging niet zitten, omdat hij geen kans krijgt op Stamford Bridge. "Ik denk dat hij gaat vertrekken. Ik weet het niet zeker, maar ik denk het wel", aldus Conte.

Update 18/02, 10.23 uur: Niet alleen Liverpool zit achter Solanke aan. Ook Arsenal heeft de aanvaller van Chelsea in het vizier, meldt London Football. De negentienjarige oud-Vitesse-huurling staat voor een vertrek bij The Blues. Het is nu de grote vraag naar welke Engelse topclub Solanke verkast.

Plaats een reactie

Redondo +917
vrijdag 17 februari 2017 om 09:49


[Reactie gewijzigd op vrijdag 17 februari 2017 om 09:50]
Vind ik leuk
Redondo +917
vrijdag 17 februari 2017 om 09:50
58.500 Euro per week, vele zullen zeggen/denken dat hij te veel eist zonder ook maar basis speler te zijn.
Maar deze jongen heeft vanuit een onderhandelingen positie wel gelijk om zo'n bedrag te vragen als reserve speler.
Chelsea wil verlengen? Goed, dit is wat ik vraag en waar ik mee ik geen enkel probleem heb om in de situatie te blijven (reserve speler) waarin ik nu zit. Zo niet, ga ik verder kijken naar een club waar ik (wellicht minder verdien) maar meer aan spelen toe kom.

Vind ik leuk
Savior +1334
vrijdag 17 februari 2017 om 09:52
Hij was niet zo goed
Vind ik leuk
Zultkop +2546
vrijdag 17 februari 2017 om 09:54
Ik hoop niet dat het nog pikanter gaat worden...bij pikant stel ik me toch wat anders voor....
Vind ik leuk
zaterdag 18 februari 2017 om 10:41
9.4 miljoen dat is net zoveel als de begroting van Sparta en dat wordt hier doodleuk aan een speler uitgegeven waarvan ze hopen dat het iets gaat worden terwijl hij nog niks heeft laten zien.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Update: 'Solanke heeft naast Liverpool extra Engelse topclub als transferoptie'