Feyenoorder moet zich schikken in reserverol: 'Ik heb er geen vrede mee'

Feyenoorder moet zich schikken in reserverol: 'Ik heb er geen vrede mee'

17-02-2017 22:40
3

Miquel Nelom zit al sinds 2007 bij Feyenoord. In dat jaar keerde Giovanni van Bronckhorst als speler van Feyenoord terug na zijn periode bij FC Barcelona. Hij had maar één doel: kampioen worden met Feyenoord. 

Nelom is nu wel dicht bij de landstitel, maar een basisplaats heeft hij niet. "Ik denk dat veel andere spelers in paniek zouden raken, maar ik blijf rustig", zegt hij tegen Voetbal International. Ik weet wat ik kan. Ik heb genoeg zelfvertrouwen, anders was ik al weggeweest. Het is er nooit van gekomen dat ik echt weg wilde. Gelukkig maar, als je ziet hoe goed het nu gaat."

Nelom is desondanks niet blij met zijn bijrol. "Ik heb er geen vrede mee, maar je moet je er ook bewust van zijn dat er maar elf op het veld kunnen staan. Als ik alles doe wat ik kan, heb ik mijn karwei gedaan, dan ligt het bij de trainer. Ik raak er niet van in de war als ik niet speel, anders zou ik het niet zo lang volhouden. Ik ben een optimistische jongen, mijn beloning zal wel komen. We zijn nu op weg naar een kampioenschap."

"Maar ik wil niet te ver vooruitkijken", haast de linksback zich te zeggen. "De valkuilen komen vooral van buitenaf. Mensen die een zwakte proberen te vinden, een beetje stoken. Dat gevaar is er altijd wel. Maar in deze groep raken spelers daar niet zo snel van in de war. Andere seizoenen lieten jongens zich nog weleens gek maken door makelaars en supporters. Ik denk dat dat het grootste verschil is: dat niemand meer te veel aan zichzelf denkt."