Overmars zorgt voor Ajax-transferrecord: Kunnen nu incidenteel een risico nemen

Overmars zorgt voor Ajax-transferrecord: "Kunnen nu incidenteel een risico nemen"

18-02-2017 07:08
26

De lat voor Ajax-trainer Peter Bosz ligt hoog, stelt De Telegraaf. Directeur spelersbeleid Marc Overmars kocht namelijk voor maar liefst 33 miljoen euro aan nieuwe spelers en zorgde daarmee indirect ook voor hoge verwachtingen.

Niet eerder kreeg een Ajax-trainer voor een dergelijke som geld aan versterkingen. Overigens werden Arek Milik en Jasper Cillessen voor prima bedragen verkocht, maar hun plekken zijn nu ingenomen door Kasper Dolberg en André Onana. Voor Neres is twaalf miljoen euro neergeteld. "We hebben onszelf in de positie gebracht dat we dit soort bedragen kunnen uitgeven", aldus Overmars.

"Vier jaar geleden was het anders. Door het vermogen dat we hebben opgebouwd, kunnen we nu incidenteel een risico nemen", geeft de technische man aan. Tegen Legia Warschau speelden twee spelers uit Ajax' jeugdopleiding in de basis. Dat is relatief weinig voor de Amsterdammers. "Maar dat kunnen er over een aantal maanden weer vijf of zes zijn", countert Overmars

Donny van de Beek, Abdelhak Nouri, Matthijs de Ligt en Justin Kluivert kunnen doorstoten, terwijl Kenny Tete en Jaïro Riedewald nu ook op de bank zitten. Volgens de krant is de kans groot dat de laatste twee spelers vertrekken in de zomer. Bosz moet nu presteren, door de investeringen. "We hebben veel geïnvesteerd en dan mag je ook veel eisen", zegt Overmars. "Zeker in Nederland moeten we veel gaan winnen en die druk voelt de trainer ook wel. Een nederlaag tegen Vitesse kunnen we ons eigenlijk niet veroorloven."