Klaassen zet KNVB aan het denken met opmerking voor Ajax-duels op maandag

Klaassen zet KNVB aan het denken met opmerking voor Ajax-duels op maandag

18-02-2017 07:39
39

De suggestie van Davy Klaassen om Nederlandse clubs na een Europa League-wedstrijd op maandag te laten spelen, heeft ook de KNVB bereikt. Woordvoerder Koen Adriaanse stelt dat de bond altijd wil meedenken.

"Waarom niet op maandag spelen? Ik vind het wel een goede gedachte waar de KNVB eens over na zou moeten denken", gaf Klaassen donderdag na Legia Warschau-uit (0-0) aan. "De clubs hebben met de uitzendgerechtigden afspraken gemaakt over speeldagen en aanvangstijden zoals we die nu in de Eredivisie kennen", zegt KNVB-woordvoerder Koen Adriaanse in De Telegraaf.

"Aan de hand van die afspraken maakt onze competitieplanner, ook in overleg met de clubs, een programma", vervolgt hij. "En daarbij houden we altijd rekening met de Europese wedstrijden van onze clubs. Zo zal Ajax na een uitwedstrijd op donderdagavond in de Europa League nooit zondag om 12.30 uur spelen."

"Maar als er werkelijk behoefte is aan dergelijke oplossingen, zullen wij daar zeker over meedenken. Het is in ieders belang dat onze clubs goed presteren in Europa", aldus Adriaanse.