Flinke kritiek op Ajacieden: Dat kunnen en willen Schöne en Ziyech niet eens

Flinke kritiek op Ajacieden: "Dat kunnen en willen Schöne en Ziyech niet eens"

18-02-2017 12:10
31

Hakim Ziyech wist Ajax donderdag niet bij de hand te nemen in de uitwedstrijd tegen Legia Warschau in de zestiende finale van de Europa League. Rinus Israël is zeer kritisch op de 23-jarige Marokkaan.

"Ziyech viel zeker tegen. Die was echt onder de maat", stelt Israël in gesprek met NH. Ook de kritiek van Henk Spaan op Lasse Schöne vindt zijn weerklank bij de oud-speler van Feyenoord en PEC Zwolle. "Hij is normaal gesproken de man die het voetballend een beetje op niveau houdt, maar Spaan kan er weleens gelijk in hebben. Als de weerstand groter wordt, heeft Schöne problemen."

Wedden

Meer odds

"In de Nederlandse competitie heeft hij het vermogen om bij balbezit de diepte te vinden, maar als de ruimte kleiner wordt en de weerstand groter is, heeft hij problemen om er goed uit te komen", vervolgt Israël, die daarna nog even terugkomt op de prestatie van Ziyech in Polen. "Het was gewoon slecht. Ik heb de indruk dat hij denkt dat hij al gearriveerd is."

Oud-doelman Jan Jongbloed zet vraagtekens bij de defensieve arbeid van de Ajacieden. "Dat kunnen en willen Schöne en Ziyech niet eens. Als dat niet gebeurt, heb je een probleem. Als er verdedigd moet worden, zijn zij de vrije man. Klaassen volgt zijn tegenstander wel, maar die andere twee doen dat niet."