Zoet bijt van zich af: Voor de rest heb ik nu met niemand iets te maken

Zoet bijt van zich af: "Voor de rest heb ik nu met niemand iets te maken"

26-02-2017 10:13
10

In De Kuip staat op zondagmiddag de kraker in de Eredivisie op het programma tussen koploper Feyenoord en nummer drie PSV. Hoeveel procent kans hebben de Eindhovenaren? Jeroen Zoet durft zich niet te wagen aan een dergelijke voorspelling en wil niks weten van Oranje-praat.

De doelman van PSV doet dus geen 'Willemsje'. Jetro Willems zei vorig seizoen dat zijn club 99% kans op de titel had. "Daar heb ik niet eens over nagedacht", lacht Zoet na de vraag van de NOS. "Ik ben ook niet zo goed in rekenen, dat laat ik lekker aan anderen over."

Zoet weet dat PSV moet winnen van Feyenoord, dat een betrouwbare doelman in Brad Jones heeft. "Hij is iemand met ervaring, die dat uitstraalt naar zijn verdediging. Feyenoord draait goed en daar ga je dan vaak zelf ook in mee. Dat zie je bij hem ook." Jones speelde Kenneth Vermeer uit de basis.

Vermeer is één van de concurrenten van Zoet bij Oranje. "Iedereen vraagt steeds naar mijn concurrenten, maar het enige dat voor mij telt, is dat ik bij PSV presteer. Voor de rest heb ik nu met niemand iets te maken. Zondag is nu het allerbelangrijkste voor mij. De rest kan me niet veel schelen."