'Maar in mijn twee jaar bij Ajax zag ik ook dat dat nog maar de vraag is'

'Maar in mijn twee jaar bij Ajax zag ik ook dat dat nog maar de vraag is'

26-02-2017 15:21
1

Christian Poulsen volgt de strijd tussen Ajax en FC Kopenhagen in de Europa League met grote belangstelling. De Deense voormalige middenvelder heeft een verleden bij beide clubs en denkt dat de Amsterdammers het nog flink lastig gaan krijgen.

"Ik denk dat beide ploegen evenveel kans maken", zegt Poulsen tegen BT Sporti. "Ajax richt zich nog steeds erg op jonge spelers, terwijl Kopenhagen een meer internationaal team is. Het is erg moeilijk om tegen ze te scoren en van ze te winnen. Ik denk dat Kopenhagen stabieler is dan Ajax. Of ik gelijk heb, zal over een paar weken moeten blijken."

Wedden

Meer odds

"Bij Kopenhagen zijn er op dit moment veel ontwikkelingen gaande", vervolgt Poulsen. "Maar in mijn twee jaar bij Ajax zag ik ook dat het nog maar de vraag is of er ook in het buitenland gepresteerd kan worden. Dat geldt ook voor Kopenhagen. Na de verkoop van onder andere Nicolai Jörgensen en Daniel Amartey (naar Feyenoord en Leicester City, red.), zijn ze er zelfs in geslaagd om het team beter te maken. Soms verlies je spelers, maar je krijgt er ook wat voor terug. Bijvoorbeeld Jores Okore en Nicolai Boilesen."

Over de loting is de Deen tevreden. "Ik denk dat het een goede loting is. Je kunt altijd zeggen dat je moeilijker of makkelijker had kunnen loten, maar hier kunnen we blij mee zijn. Ajax is niet meer zo sterk als vroeger. Zij weten ook dat ze hier resultaat moeten halen. Ik denk dat Kopenhagen hele goede kansen heeft om door te gaan."