Klaassen: Dan merk je dat iedereen er een beetje klaar mee is

Klaassen: "Dan merk je dat iedereen er een beetje klaar mee is"

26-02-2017 19:29
7

Davy Klaassen erkent dat Ajax geen wereldpartij op de mat legde tegen Heracles Almelo. Pas na rust nam zijn ploeg afstand van de bezoekers. 

"Het was niet zoals wij kunnen", zegt Klaassen tegen FOX Sports. De aanvoerder wil niet zeggen dat de ploeg vermoeider was vanwege de Europa League-wedstrijd van afgelopen donderdag. "Nee, dat voel je aan het begin van een wedstrijd niet. Pas aan het einde van de wedstrijd, 3-1, dan merk je dat iedereen er een beetje klaar mee is en even wil rusten. Maar aan het begin van de wedstrijd mag dat niet nee."

Bij Ajax maakte David Neres zijn debuut. Klaassen is lovend over de man van twaalf miljoen euro. "We hebben nog niet veel getraind doordat we zo veel spelen. Hij kan wel lekker voetballen. Comfortabel aan de bal. Gevaarlijk, leuke acties. Ik weet nog niet echt z'n specifieke kwaliteiten, maar hij kan wel wat natuurlijk. Het is goed dat hij aan twee kanten kan spelen." Klaassen krijgt van verslaggever Hans Kraay jr. de opdracht om het 'een beetje te regelen' met Peter Bosz. 'De nieuwe Dirk Kuyt', zegt Kraay. "Wie? Ikke? Nee, hou op man", sluit Klaassen af. Kraay doelt op het feit dat Kuyt baalde van zijn reserverol van vorige week. De Feyenoorder dacht 'een streepje voor' te hebben.