Update: Vader licht optie voor vertrek Heerenveen-spits: 'Keert niet terug'

Update: Vader licht optie voor vertrek Heerenveen-spits: 'Keert niet terug'

27-02-2017 20:24
4

SC Heerenveen gaat er niet vanuit dat Luka Zahovic nog terugkeert in Friesland. De spits wordt dit seizoen verhuurd aan NK Maribor en die club wil de koopoptie in zijn huurcontract lichten.

Dat meldt Voetbal International. De spits kwam in Heerenveen nauwelijks in aan de bak, waardoor de teller stokte bij zes invalbeurten. Bij Maribor gaat het de 21-jarige speler echter een stuk beter af. In de Sloveense competitie scoorde hij al elf doelpunten en is hij gedeeld topscorer. De verwachting is dat Maribor de speler deze zomer definitief over wil nemen, om hem vervolgens direct weer door te verkopen.

Zahovic kwam in 2015 over van Maribor, waar hij als groot talent te boek stond. Op zijn zeventiende debuteerde hij al in de hoofdmacht van deze club. Maandag maakte Heerenveen al bekend dat het na dit seizoen afscheid neemt van Younes Namli, die dit seizoen vijftien Eredivisie-duels speelde voor de Friezen.

Update 20.24: Zahovic keert inderdaad niet meer terug naar Friesland. Maribor heeft de optie tot koop in het contract van de spits gelicht, zo valt de lezen op de clubwebsite. Zlatko Zahovic, technisch directeur van de club en tevens vader van de voormalig Heerenveen-speler: "Luka zal niet terugkeren in Heerenveen. Maribor is de club die alles onder controle heeft en bepaalt waar zijn toekomst ligt. Of hij blijft bij Maribor of hij verhuist naar een buitenlandse club", zegt Zahovic senior.