Speciale constructie rond Van der Vaart: 'Hij is dat bedrag niet waard'

Speciale constructie rond Van der Vaart: 'Hij is dat bedrag niet waard'

27-02-2017 15:55
3

Rafael van der Vaart kan nog geen potten breken bij FC Midtjylland. De deal met de aanvallende middenvelder wordt door Ekstrabladet onder de loep genomen en de Deense krant concludeert dat Van der Vaart zijn geld nog niet waard is.

Van der Vaart verdient bij Midtjylland een bedrag van ongeveer 1,1 miljoen euro per jaar. Dat bedrag werd bijeengebracht door onder meer sponsoren van de club. 'We zijn het er allemaal over eens dat de Nederlander voor Midtjylland nog niet in de buurt komt van die waarde', schrijft Ekstrabladet. 'Het is dus geen garantie dat een dure speler zijn salaris waard is door de uitstekende kwaliteiten op het veld.'

'Petje af dat we Van der Vaart naar de Superligaen wisten te halen, ook al speelde het een grote rol dat hij daardoor dichter bij zijn vriendin kon zijn', vervolgt de krant met cynische ondertoon. Ook Alan Hvedehave komt aan het woord. Hij was een belangrijke schakel in het transferspel. "Ik wil geen commentaar geven op specifieke bedragen. Maar het is een feit dat alle partijen tot het uiterste zijn gegaan om dit te realiseren."