'Ajax moet zich voorbereiden op bezoek van Arsenal na vertrek van Jonker'

'Ajax moet zich voorbereiden op bezoek van Arsenal na vertrek van Jonker'

28-02-2017 07:27
11

Ajax moet rekening houden met een toenaderingspoging van Arsenal voor Dennis Bergkamp. De assistent-trainer van Peter Bosz staat namelijk op het lijstje voor de vacante functie van hoofd opleiding bij The Gunners.

Andries Jonker bekleedde die functie tot maandag, toen hij werd aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van VfL Wolfsburg. Steve Morrow wordt door boulevardkrant The Daily Mail als belangrijkste gegadigde gezien voor die rol, maar ook Arsenal-legende Bergkamp en Barcelona-jeugdtrainer Pep Segura staan hoog op de verlanglijst.

Jonker nam overigens Freddie Ljungberg, eveneens een Arsenal-legende die zonder contract in de jeugdopleiding van The Gunners werkte, mee naar Duitsland. The Daily Mail meldt nu dat het onzeker was of Jonker ook na de zomer nog bij Arsenal kon werken, aangezien er evaluaties zouden plaatsvinden.

Morrow werkt al bij Arsenal als hoofd scouting en wordt gewaardeerd binnen de club. Hij is de beoogde opvolger. Als Arsenal besluit iemand van buitenaf te halen, dan komen Bergkamp en Segura in beeld.