'Iedereen is enthousiast over die doellijntechnologie, maar ik vind het doorslaan'

'Iedereen is enthousiast over die doellijntechnologie, maar ik vind het doorslaan'

28-02-2017 08:14
16

Oud-doelman Piet Schrijvers vindt het enthousiasme over doellijntechnologie overdreven. PSV-keeper Jeroen Zoet was tegen Feyenoord de 'dupe' van de nieuwe techniek.

Schrijvers heeft medelijden met Zoet. "Hij stopt die bal op zich goed en ik vind het zielig voor hem dat het dan misgaat bij het opstaan", zegt Schrijvers in De Telegraaf. "Iedereen is zo enthousiast over die doellijntechnologie, maar ik vind dat het wel een beetje doorslaat. De techneuten nemen het voetbal over op deze manier. Dit was normaal nooit een goal geweest."

Hans van Breukelen weet hoe het is om als PSV-keeper een fout te maken in De Kuip. De huidige technische directeur van de KNVB speelde de hoofdrol bij het beroemde 'polletje-incident'. "Hoe vervelend ik het ook vind voor Jeroen en hoe geweldig ik het ook vind dat technische hulpmiddelen een rol spelen in zo’n topwedstrijd, toch wil ik er niet op ingaan."

Van Breukelen houdt zich dus op de vlakte. "Ik bevind me in een lastige situatie, omdat ik in mijn positie niet altijd kan vertellen wat ik ergens van vind. Je kunt niet als persoon of als oud-doelman je mening geven, omdat je altijd als KNVB-functionaris wordt beschouwd."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie