Schöne snapt Ajax-collega en spreekt steun uit: Hij is er echt mee bezig

Schöne snapt Ajax-collega en spreekt steun uit: "Hij is er echt mee bezig"

28-02-2017 17:32
10

Lasse Schöne begrijpt dat Jaïro Riedewald in een lastige situatie zit bij Ajax. De verdediger is onder Peter Bosz verbannen naar het tweede plan, maar de Deense middenvelder roept op tot geduld.

"Het is niet gemakkelijk om wisselspeler te zijn", zegt Schöne tegen Ajax Life. "Elke kans die je krijgt om je te laten zien, moet je pakken. Je moet je stinkende best doen. Ik snap Jaïro, het is moeilijk en frustrerend. Dat ben ik helemaal met hem eens." Schöne weet er alles van, hij maakte het immers zelf allemaal mee. Onder voorganger Frank de Boer was hij wisselspeler, onder Bosz is hij onmisbaar. De omgekeerde situatie van waar Riedewald nu in zit.

"Je kunt alleen maar zorgen dat je er klaar voor bent", gaat Schöne verder. "Moet je op een belangrijk moment invallen? Dan moet je er staan. En niet achteraf zeggen: ik was er niet klaar voor. Het mag nooit aan jezelf liggen. Ik zie Jaïro goed trainen en dat is belangrijk, hij is er echt mee bezig." Riedewald heeft nu de kans zich weer te laten zien, omdat Daley Sinkgraven geblesseerd is.