'Ajax is voor mij de beste club ter wereld, ik wil er m'n carrière beëindigen'

'Ajax is voor mij de beste club ter wereld, ik wil er m'n carrière beëindigen'

28-02-2017 21:30
57

Hyun-Jun Suk is waarschijnlijk een van de meest gewaardeerde culthelden van Ajax. De Zuid-Koreaanse aanvaller kwam in 2009 ineens binnen bij de Amsterdamse club en heeft sindsdien een grote liefde ontwikkeld voor Ajax. Hij hoopt er zijn carrière af te kunnen sluiten.

"Ajax is voor mij de beste club in de wereld", zegt Suk tegen Voetbal International. "Ik mis Martin Jol en Pieter Huistra (toenmalig trainer van Ajax en Jong Ajax, red.), gaat het goed met ze? Ik hoop het, want zij hebben heel veel voor me betekend. Ze hebben mij de kans gegeven een profvoetballer te worden. Ik hou van de fans van FC Groningen (waar hij na Ajax voor speelde, red.), ik zal hen nooit vergeten."

Denkt Suk nog te kunnen slagen bij FC Porto, de club waar hij nu officieel onder contract staat? "Ja, natuurlijk. Ik ben nog altijd jong. Nu ben ik in Hongarije (Debreceni VSC, red.), het leven is goed, maar na vier maanden wil ik terugkeren. Ik wil proberen succesvol te zijn bij FC Porto. Mijn droom is nog altijd in een grote competitie voor een grote club te spelen en dan wil ik mijn carrière bëeindigen in Amsterdam bij Ajax."