Applaus van AZ-publiek: 'Ja, toch vier jaar onder contract gestaan'

Applaus van AZ-publiek: 'Ja, toch vier jaar onder contract gestaan'

01-03-2017 07:52
4

Het was afgelopen zondag even schrikken voor Dirk Marcellis. De verdediger van PEC Zwolle liep in de tweede minuut van het duel met zijn oude club AZ tegen een hoofdwond op. Hij moest vijf minuten lang behandeld worden in de kleedkamer. Tijdens zijn aftocht kwam er applaus van het AZ-publiek.

"Ja, ik heb vier jaar onder contract gestaan bij AZ. Een geweldige periode waar ik - ondanks mijn zware knieblessure - met een goed gevoel op terugkijk", zegt Marcellis in De Stentor. "AZ zit momenteel in een moeilijke fase en het publiek is negatief richting de eigen ploeg. Dan is het mooi dat je als speler van de tegenpartij zo'n applaus krijgt. Nee, ik twijfelde geen moment om weer het veld op te gaan. We zitten met PEC in een zware periode en dan wil je niet na een paar minuten al aan de kant staan."

Uiteindelijk werd Marcellis alsnog gewisseld. "Ik was niet meer scherp en stond niet stabiel op mijn benen. Ik merkte dat mijn hoofd een tik had gekregen. We stonden met 0-1 voor en was bang dat ik een cruciale fout zou maken. Jammer genoeg kregen we die treffer alsnog tegen, al was een gelijkspel gezien de hele wedstrijd wel terecht. Een punt bij AZ is voor PEC Zwolle gezien de historie toch vooral een bonuspunt. De komende weken worden belangrijk. Na Vitesse krijgen we duels met Willem II, GA Eagles en Roda JC. Dan moeten we een belangrijke stap naar handhaving gaan zetten."