Twente als Barcelona: Toen dacht ik: dit is de top van het voetbal

Twente als Barcelona: "Toen dacht ik: dit is de top van het voetbal"

01-03-2017 10:28
4

Karim El Ahmadi speelde vier jaar van zijn carrière bij FC Twente. Een periode die zijn ogen heeft doen openen. 

"Ik had bij FC Twente nooit echt een contract", legt hij uit in Voetbal International. "Zeven of acht andere jongens uit de jeugd hadden al een koelkastcontract, ik niet. Maar ik heb het als enige gehaald. Ik weet nog dat Erik ten Hag mijn trainer was in de A1, nu zit hij bij FC Utrecht. Hij was veel met me bezig."

Wedden

Meer odds

Later kwam El Ahmadi er ook achter wat er beter moest bij hem. "Dat speelse van de tijd bij FC Twente moest eruit. Daar speelden we zo lekker met Orlando Engelaar, Otman Bakkal en Ismail Aissati op het middenveld. Bijna intuïtief. Het voelde als Barcelona. Toen dacht ik: Dit is de top van het voetbal. Maar als je realistisch was, zouden we daarna nooit meer zoiets tegenkomen. Het is uitzonderlijk om bezig te zijn met mooi voetbal en niet met resultaat."

Toen kwam het vertrek uit Enschede. "Ik wilde wel blijven, maar de aanbieding bleef maar uit. Bij Feyenoord had ik een kans op prijzen, speelde ik Europees. Ik was 29 en wilde niet terug als ik pas 32, 33 jaar zou zijn. Maar echt van waarde zijn in mijn sterkste periode."