Fraser moet puzzel leggen: 'Twee spelers die zo weinig in niveau verschillen'

Fraser moet puzzel leggen: 'Twee spelers die zo weinig in niveau verschillen'

01-03-2017 11:36
3

Vitesse kan woensdagavond geschiedenis schrijven door zich te plaatsen voor de bekerfinale. Dan moet de formatie van Henk Fraser op Het Kasteel wel winnen van Sparta. Geen eenvoudige klus, beseft de trainer.

"Willen we de geschiedenis in, dan moeten we op ons best zijn", zegt Fraser in het Algemeen Dagblad. "Voor een plek in de finale hoef ik niemand te motiveren. Een volle Kuip is magisch. Een droom voor ons allemaal. Maar daarvoor moet wel alles wijken tegen Sparta." Ondertussen moet Fraser een puzzel leggen. Kelvin Leerdam of Kevin Diks op de rechterflank? "Als twee spelers zo weinig in niveau verschillen, tellen de details. Het gedrag, de trainingsarbeid. Laat ik voorop stellen dat Kelvin niet wordt afgerekend op de wedstrijd van zondag als linksback. (...) Ik ben er wel uit."

Fraser waakt voor onderschatting tegen de Spartanen. "In de competitie wonnen we in Rotterdam (0-1, goal Ricky van Wolfswinkel, red.), maar we waren niet op ons best. En Sparta heeft niet voor niets de halve finale bereikt. De beker moet extra krachten naar boven halen, zonder dat stress de overhand krijgt. In Rotterdam was de interactie met onze supporters top. En als team waren we daar een eenheid. Dat is nu allemaal ook weer nodig."