Boilesen vertelt waarheid over afwezigheid: Drie maanden in ziekenhuis geslapen

Boilesen vertelt waarheid over afwezigheid: "Drie maanden in ziekenhuis geslapen"

01-03-2017 14:11
10

Nicolai Boilesen speelde afgelopen week pas zijn eerste minuut als invaller voor FC Kopenhagen in de Europa League-wedstrijd tegen Ludogorets. De oud-Ajacied legt uit waarom hij sinds zijn transfer van Amsterdam naar Denemarken niet of nauwelijks gespeeld heeft.

"Ik heb in de eerste seizoenhelft niet gespeeld door privéomstandigheden", zegt Boilesen in gesprek met Ajax Life. "Ons dochtertje Nala was veel te vroeg geboren en daardoor hebben mijn vriendin en ik drie maanden in het ziekenhuis geslapen. Ik kon wel gewoon meetrainen, maar voetbal had in die periode even geen prioriteit. Gelukkig gaat het nu goed met haar."

Aanvankelijk werd gedacht dat Boilesen zo lang op speelminuten moest wachten omdat hij fysiek van ver moest komen. Inmiddels heeft de linksback zijn rentree na anderhalf jaar geen officiële wedstrijd dus gemaakt en kan hij zich voorbereiden op de Europa League-duels met zijn oude club Ajax. De kans dat hij speelt is niet groot, daar Ludwig Augustinsson de vaste linksback is bij Kopenhagen.