Update: Heerenveen reageert op 'Real-boete' Odegaard: 'Jurgen bepaalt opstelling'

Update: Heerenveen reageert op 'Real-boete' Odegaard: 'Jurgen bepaalt opstelling'

01-03-2017 16:14
41

Real Madrid heeft in de huurdeal met sc Heerenveen over Martin Odegaard een stok achter de deur. Elke keer dat de achttienjarige Noor niet speelt, moeten de Friezen lappen. Dat meldt El Confidencial woensdag in Spanje.

En dat is geen gering bedrag. Iedere wedstrijd waarin Odegaard niet in actie komt, kost Heerenveen liefst 40.000 euro. Met deze regeling wil Real Madrid de club financieel motiveren om het toptalent speeltijd op te laten doen.

Heerenveen heeft de cheque van 40.000 euro nog niet hoeven uit te schrijven, want Odegaard heeft sinds zijn komst van Real Madrid iedere wedstrijd gespeeld. Vier keer deed hij dat als basisspeler en drie keer als invaller. Twee keer wist Heerenveen de rekening van 40.000 euro subtiel te voorkomen. Tegen ADO Den Haag viel Odegaard één minuut voor tijd in, tegen FC Twente zes minuten voor tijd.

Update 16.14: Algemeen directeur van sc Heerenveen Luuc Eisenga heeft gereageerd op de berichtgeving uit Spanje dat sc Heerenveen elke keer dat Martin Odegaard níét speelt 40.000 euro moet overmaken naar Real Madrid. 'Ter geruststelling: Jurgen Streppel bepaalt de opstelling, niemand anders', schrijft Eisenga met een knipoog op Twitter. 'Er is geen sprake van dergelijke boetebepalingen.'