Serieuze problemen Excelsior: 'Spelers verdienen dit niet, spreek mij erop aan'

Serieuze problemen Excelsior: 'Spelers verdienen dit niet, spreek mij erop aan'

02-03-2017 21:16
4

Excelsior zakt steeds verder weg in de Eredivisie en moet inmiddels oppassen voor degradatie. Luigi Bruins steunt de onder vuur liggende trainer Mitchell van der Gaag.

Op de vraag van Voetbal International of er nog genoeg vertrouwen is in de oefenmeester, antwoordt Bruins: "Die vraag stellen mag, mijn antwoord is duidelijk: absoluut wel. We doen dit met z’n allen. Het is niet fair tegenover de trainer hem daarvan de schuld te geven. Ik zie geen enkele reden om te twijfelen, iedereen is blij met de trainer. We moeten punten pakken. Met elkaar."

Excelsior staat nu zeventiende met één punt voorsprong op hekkensluiter ADO Den Haag. Van der Gaag zelf merkt de oproer onder de fans, zeker na de 0-2 nederlaag tegen Willem II van afgelopen weekend. "Ik vond dat de spelers dit niet verdienden. We doen met elkaar ons uiterste best. Spreek mij er maar op aan, ik ben verantwoordelijk en loop er niet voor weg. Intern is het rustig, we maken ons druk om hieruit te komen", zegt Van der Gaag, die wel frustraties ziet bij zijn ploeg. "Spanning, druk, het heeft invloed. Dat zie je aan alles. Dat moeten we absoluut indammen."