St. Juste vraagt Eredivisie-top: 'De moeite waard om in mij te investeren?'

St. Juste vraagt Eredivisie-top: 'De moeite waard om in mij te investeren?'

03-03-2017 07:26
41

Jeremiah St. Juste is klaar voor een volgende stap in zijn loopbaan. Dat laat de sc Heerenveen-verdediger weten in gesprek met De Telegraaf. De twintigjarige verdediger wil in het diepe springen.

Hamburger SV was al meermaals concreet, weet de ochtendkrant. Tot een akkoord met Heerenveen kwam HSV niet. Toch zijn er ook veel jonge spelers die ten onder gaan in het buitenland, als zij op jonge leeftijd vertrekken. Maar St. Juste is overtuigd. "Ja, maar hoe lang moet ik hier spelen voordat het de juiste stap is? Vijf jaar? En wat is té snel?", vraagt de mandekker zichzelf af.

Inmiddels is de verdediger drie jaar basisklant bij Heerenveen. "Op een gegeven maak je een keer een stap en dan moet je alles ondervinden", stelt hij. "Bij HSV was er een plan, daar had ik toen heel graag heen gewild. Je moet een keer in het diepe durven springen, maar daarbij wel slim zijn." Een slimme stap zou wellicht een transfer naar de Nederlandse top-drie zijn.

"Zo'n stap sluit ik ook helemaal niet uit, alleen: die clubs moeten je wel willen hebben. Als zij dat niet willen, dan kan ik willen wat ik wil, maar dan gaat het niet gebeuren", vervolgt St. Juste, die weet dat topclubs vaak voor eigen jeugd kiezen. "Vinden ze mij de moeite waard om in te investeren?" St. Juste acht de tijd rijp voor een stap: "In de zomer moet ik daar klaar voor zijn, want dan zou het kunnen gebeuren."