Vilhena: 'Als je uit de jeugd van Feyenoord of Ajax komt, heb je dat mogen doen'

Vilhena: 'Als je uit de jeugd van Feyenoord of Ajax komt, heb je dat mogen doen'

04-03-2017 07:12
2

De contractverlenging van Karim El Ahmadi werd door heel Feyenoord met gejuich ontvangen, maar zeker ook door Tonny Vilhena. De Marokkaanse international is zijn grote steun en toeverlaat.

"We vormen een koppeltje in het veld, maar daarbuiten ben ik ook heel goed met Karim", zegt Vilhena in De Telegraaf. "Geeft hij me het grote broer-gevoel? Ja, eigenlijk wel."

Vilhena en El Ahmadi zijn van onschatbare waarde voor Feyenoord. De middenvelder beleeft misschien wel zijn beste jaar. "Ik zie het anders, ik ben nu het meest constant. In de voorgaande jaren speelde ik twee keer goed en dan weer een wedstrijd minder", stelt hij zelf. "Ik beweer niet dat het nu altijd goed gaat, want ik blijf héél kritisch op mijn eigen spel. Maar het is wel veel constanter."

De 22-jarige Vilhena heeft leren doseren. "Het liefst speel ik een hele wedstrijd 'box to box' en ga ik achter elkaar over mijn tegenstander heen. Als je uit de jeugd van Feyenoord of Ajax komt, heb je heel je leven mogen aanvallen en scoren." Nu geniet hij ook van het defensieve aspect. "Met Jan-Arie, Eric, Karim en mij hebben we een blok dat staat als een huis. Zo voelen we dat."

Als een tegenstander als Andrés Guardado met agressiviteit iets probeert te forceren, stroopt Vilhena de mouwen op. "Op die momenten gaat er bij ons ook nog een tandje bij. Dan zijn we op ons best."