Opmerkelijk nieuws: Beckham wil China aan WK-winst helpen

Opmerkelijk nieuws: Beckham wil China aan WK-winst helpen

04-03-2017 13:59
5

Opvallend nieuws vanuit Azië. David Beckham gaat de Chinese overheid de helpende hand bieden en het land proberen te helpen om het WK te winnen. De Engelsman moet de volgende generatie Chinese voetballers inspireren.

Beckham zal dagelijks op de Chinese televisie te bewonderen zijn en met coachingvideo's de jeugd proberen te inspireren. Tijdens zijn introductie toont de oud-voetballer van onder meer Manchester United, Real Madrid en Paris Saint-Germain zich gemotiveerd. "Voetbal is een fantastische sport, waarbij je kracht, snelheid, hersenen en teamwork nodig hebt. Ik heb het geleerd toen ik heel jong was. Het is de beste tijd om ermee te beginnen. Daarom is mijn advies: neem je tijd, bouw een solide foundation", citeert The Daily Mirror de voormalige spelmaker.

De Chinese president Xi, die sinds 2012 bevriend is met Beckham, is in de wolken met de hulp van de superster. "Om succesvol te worden in het voetbal, moeten ouders ervoor zorgen dat kinderen voldoende tijd in school stoppen. We moeten opgeleide gezinnen krijgen, die goed opgevoede kinderen meer fysieke acitiviteiten laten doen. Het is geweldig dat David de overheid komt versterken en de kinderen wil inspireren."