PSV maakt gehakt van armoedig Roda: hoofdrollen voor Moreno en De Jong

04-03-2017 21:33
49

Met twee vingers in de neus heeft PSV zaterdagavond een thuiszege geboekt op Roda JC. De zwakke Limburgers werden met 4-0 verslagen. Siem de Jong en Hector Moreno scoorden twee keer namens de nummer drie van de Eredivisie.

Marco van Ginkel ontbrak bij de thuisploeg. Hij werd - tot ontevredenheid van een groot aantal fans - niet vervangen door Jorrit Hendrix, maar door Siem de Jong. Roda JC parkeerde de bus voor het eigen doel in een kletsnat Philips Stadion en er was dan ook negentig minuten lang sprake van éénrichtingsverkeer. De openingstreffer viel uit een corner. Andrés Guardado gaf voor en Moreno kopte raak. Niet veel later kreeg Phillip Cocu zijn gelijk. De Jong scoorde op aangeven van Jetro Willems.

Na de pauze veranderde het spelbeeld niet. Roda kón simpelweg niet en het wachten was op meer treffers. Die kwamen er. In de 61e minuut was het opnieuw Moreno die binnenknikte na een corner van Guardado. Ook Siem de Jong maakte zijn tweede van de avond. Invaller Jürgen Locadia werd neergehaald in het strafschopgebied en de huurling van Newcastle United benutte het buitenkansje.

PSV heeft na de simpele overwinning 55 punten uit 25 duels. Dat zijn er drie minder dan Ajax, dat zondag in actie komt tegen FC Groningen. Koploper Feyenoord (63 punten) gaat op bezoek bij Sparta.