Onnavolgbare Kane loodst Tottenham naar vermakelijke zege op Koeman

Onnavolgbare Kane loodst Tottenham naar vermakelijke zege op Koeman

05-03-2017 16:31
1

Het bezoek van Everton aan White Hart Lane heeft Ronald Koeman zondag geen punten opgeleverd. Tottenham Hotspur won met 3-2, onder meer door twee treffers van Harry Kane.

De Engelse topspits van Tottenham was zondag opnieuw onnavolgbaar. Voor het eigen publiek opende hij de score met een kanonskogel en in de tweede helft was het opnieuw raak: 2-0. In 2017 maakte Kane al dertien doelpunten in twaalf competitiewedstrijden.

Het werd uiteindelijk een duel van de topspitsen, want ook Romelu Lukaku liet zich onbetuigd bij Everton. De Belg maakte zijn achttiende doelpunt van het seizoen, één minder dan Kane. De tegentreffer mocht echter niet meer baten voor Everton, zeker niet nadat Dele Alli Tottenham in blessuretijd in veilige haven schoot. Enner Valencia maakte er nog wel 3-2 van namens Everton.

De ploeg van manager Koeman blijft daardoor the best of the rest in de Premier League, op de zevende plek. Tottenham is de enige club in Engeland die koploper Chelsea nog enigszins kan bijbenen. Het gat is zeven punten, maar Chelsea heeft nog een duel in bonus.