Nijhuis geeft fout toe: Als ik alles gezien had, dan had ik die goal afgekeurd

Nijhuis geeft fout toe: "Als ik alles gezien had, dan had ik die goal afgekeurd"

05-03-2017 17:48
127

Bas Nijhuis erkent dat hij een fout heeft gemaakt door het doelpunt van FC Groningen tegen Ajax toe te staan. Bryan Linssen maakte daardoor de 1-0.

De Groningen-aanvaller maakte voor zijn treffer een overtreding op doelman André Onana. "Als ik alles gezien had, dan had ik die goal afgekeurd", geeft Nijhuis toe in gesprek met FOX Sports. Hij zag pas in de herhaling dat Linssen Onana raakte. "Maar kennelijk was het voor iedereen moeilijk te zien, want zelfs de keeper van Ajax protesteerde niet. Er waren helemaal niet veel protesten."

De scheidsrechter, die vorige week ook een hoofdrol speelde bij Feyenoord - PSV (2-1), baalt. "Natuurlijk had ik het liever anders gezien. Dat was mooi geweest. En ik kan wel iedere week pleiten voor een videoscheidsrechter. Maar dat heeft ook geen nut. Dus worden scheidsrechters iedere week voor de camera gehaald. Het is soms echt moeilijk om iets goed te zien. Onana leek de bal zo maar te verspelen. Daar had het alle schijn van. Maar hij krijgt een tikje op zijn been. Dat zag ik niet.''