VP's Elftal van de Week: twee PSV'ers, grote spitsen en Spartaan met koppijn

VP's Elftal van de Week: twee PSV'ers, grote spitsen en Spartaan met koppijn

06-03-2017 10:00
5

Niet Feyenoord of Ajax, maar PSV, PEC Zwolle, sc Heerenveen en Sparta zijn hofleverancier in VP's Elftal van de Week. De vier clubs leveren in totaal acht spelers.

Roy Kortsmit (Sparta)
Met een geweldige redding in de slotminuut trok hij de drie punten over de streep tegen Feyenoord. De doelman stond sowieso goed te keepen op Het Kasteel.

Hector Moreno (PSV)
Het kan bijna niet anders dat Moreno bezig is aan zijn laatste maanden bij PSV. Op 29-jarige leeftijd kan hij nog een keer een mooie transfer maken - en een hoger niveau kan hij aan.

Matthijs de Ligt (Ajax)
Door een last minute-blessure van Jaïro Riedewald moest De Ligt opdraven en hij deed dat met verve. Laten we niet vergeten dat hij pas zeventien (!) jaar oud is.

Michel Breuer (Sparta)
Zal zondagavond met knallende koppijn op de bank hebben gezeten, want Breuer kopte in de slotfase van het gewonnen duel met Feyenoord werkelijk élke bal weg.

Philippe Sandler (PEC Zwolle)
Verliet afgelopen zomer Ajax voor PEC en heeft zich opgewerkt tot een uitstekende kracht in de Eredivisie. Verdedigend goed en een héérlijke trap in de benen.

Danny Holla (PEC Zwolle)
Naast hem stond Ouasim Bouy, die lange tijd trainde met Andrea Pirlo bij Juventus. Toch nam Holla de vrije trap zelf. En terecht, want de bal ging erin en PEC won met 3-1.

Siem de Jong (PSV)
Verving Marco van Ginkel en nam ook meteen het doelpuntenmoyenne van de Chelsea-huurling over. Met twee treffers loodste hij PSV naar een 4-0 overwinning op Roda JC.

Sam Larsson (sc Heerenveen)
Het vrijdagavondvoetbal zingt vaak een toontje lager in Nederland, maar Larsson zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat beelden van de wedstrijd de hele wereld overgingen. Heerlijke akka-panna.

Bryan Linssen (FC Groningen)
Het was een 'klein overtredinkje' op Onana, gaf hij na afloop van het duel met Ajax toe. Linssen zag zijn harde werken echter ook beloond worden met een doelpunt.

Nicolai Brock-Madsen (PEC Zwolle)
SuperBrock is niet te stuiten. Tekende afgelopen weekend voor zijn zesde treffer van 2017 en heeft dit jaar dus vaker gescoord dan naamgenoot en Eredivisie-topscorer Nicolai Jörgensen.

Henk Veerman (sc Heerenveen)
Een nieuwe week, een nieuwe plek voor Veerman in VP's Elftal van de Week. Amper twee minuten na zijn invalbeurt scoorde hij voor Heerenveen. Met vijf doelpunten de supersub van de Eredivisie.