Ajax kan borst alvast natmaken: Zo min mogelijk op z'n Hollands

Ajax kan borst alvast natmaken: "Zo min mogelijk op z'n Hollands"

05-03-2017 23:36
10

FC Kopenhagen beleefde een betere generale dan Ajax in aanloop naar het Europa League-duel tussen beide ploegen dat komende donderdag op het programma staat. De Deense ploeg haalde met 5-0 uit tegen AC Horsens, Ajax speelde met 1-1 gelijk tegen FC Groningen. 

Kopenhagen-trainer Stale Solbakken is in zijn nopjes. "Nu moeten we goed eten, drinken en uitrusten", zegt hij op de clubsite van Kopenhagen. "Op donderdag zullen we waarschijnlijk meer intensiteit moeten leveren. Het zal een fysiek duel gaan worden waarin we Ajax niet in hun spel moeten laten komen. We moeten zo min mogelijk op z'n Hollands spelen."

Een 5-0 zege lijkt een perfecte generale voor een Europese ontmoeting. Solbakken heeft genoten. "Het is natuurlijk mooi als alledrie de aanvallers tot scoren komen. Dat geeft vertrouwen", aldus de coach, die doelt op Federico Santander, Andrija Pavlovic en Andreas Cornelius. "We zijn ook ongeschonden uit de strijd gekomen en dat is gezien ons drukke programma ook goed. We weten dat we in Europa niet zoveel kansen zullen krijgen."