'De agressie van een middenveld met El Ahmadi en Vilhena de kop indrukken'

'De agressie van een middenveld met El Ahmadi en Vilhena de kop indrukken'

06-03-2017 17:21
5

Craig Goodwin en Jerson Cabral denken dat zij met Sparta Rotterdam een unieke prestatie hebben geleverd door Feyenoord te verslaan (1-0). Volgens de buitenspelers heeft Feyenoord te veel kwaliteit om tegen meer van dit soort nederlagen aan te lopen.

Met name Goodwin speelde een opvallende rol als linksback in een 5-3-2-systeem. "We hebben de hele week gewerkt aan die 5-3-2-opstelling en tactiek. Het vraagt veel van de spelers. Sommigen liepen vijftien kilometers in plaats van tien of elf kilometer", aldus de Australiër in gesprek met De Telegraaf.

Goodwin weet echter dat zo'n zege niet vaak voorkomt. "Feyenoord had een off-day en wij hadden een dag waarop iedereen net even meer de overwinning binnen wilde slepen." Ook Cabral, die met een messcherpe voorzet de winnende treffer van Mathias Pogba voorbereidde en eerder voor Feyenoord speelde, meent dat Sparta de wind mee had. "Voor hen zat het tegen en voor ons zat het heel erg mee. Het heeft voor ons nu goed uitgepakt, maar Feyenoord heeft zoveel kwaliteit."

Toch verdienen De Kasteelheren complimenten volgens Cabral. "Wij waren verschrikkelijk agressief. Dat moet ook wel, want de agressie van een middenveld met El Ahmadi en Vilhena moet je proberen meteen de kop in te drukken. Met die agressie van Sparta had Feyenoord moeite."