Boëtius aast op zomerse transfer: 'Als het van mij afhangt, zeker'

Boëtius aast op zomerse transfer: 'Als het van mij afhangt, zeker'

08-03-2017 09:12
3

Jean-Paul Boëtius stapte in januari op huurbasis over van FC Basel naar RC Genk na het vertrek van Leon Bailey bij de Belgische club. Komende zomer hoopt de oud-Feyenoorder op een definitieve transfer naar de Jupiler Pro League-club. 

Boëtius is nog eigendom van FC Basel, maar daar heeft hij geen toekomst meer. Genk heeft een optie tot koop op hem. "Als het van mij afhangt, blijf ik zeker. Als de club beslist om die optie te lichten, dan gaat er een nieuw contract van drie seizoenen in. Volgende week krijgen mijn vriendin Liza en ik de sleutels van ons appartement in Hasselt. Samen met ons hondje Koda willen we ons hier settelen", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Boëtius is blij verrast door het niveau van de Belgische competitie. "De competitie wordt hier zwaar onderschat. Aanvankelijk schatte ook ik de Eredivisie hoger in dan de Belgische competitie. Maar ik had nooit iets anders gekend. Natuurlijk kun je een ploeg als Anderlecht wel vergelijken met een topclub uit Nederland, maar het niveau van de ploegen daar net onder ligt toch een pak hoger dan de subtop in Nederland."