Oranje-selectie op komst: 'Bij United of Tottenham is dat niet vanzelfsprekend'

Oranje-selectie op komst: 'Bij United of Tottenham is dat niet vanzelfsprekend'

Gepubliceerd: woensdag 8 maart 2017 om 11:34wo 08-03-2017 om 11:34

Bondscoach Danny Blind staat voor een cruciale interlandperiode met Oranje. Daarin is de missie van zijn ploeg duidelijk: met Bulgarije afrekenen in de WK-kwalificatiereeks.

Om in het spoor te blijven van Frankrijk en Zweden kan Oranje zich geen misstap permitteren. Te beginnen op 25 maart tegen Bulgarije (uit) en daarna op 9 juni tegen Luxemburg (thuis). "Wij hebben maar één doelstelling: zes punten halen. Te beginnen tegen Bulgarije. Dat is geen makkie, maar wel een klus die wij moeten kunnen klaren", aldus Blind op de website van de KNVB.

Omdat Oranje de voorbije vier maanden geen wedstrijden speelde, heeft Blind veel tijd gehad om voetbal te kijken. Véél voetbal te kijken. "Ik kijk ongeveer tien wedstrijden per week. Soms nog wel meer. Het begint zaterdag om 13.30 uur met een Engelse wedstrijd, gevolgd door wedstrijden uit Engeland en Duitsland die om 16.00 uur beginnen. Dan is er om 18.30 uur vaak nog een Engelse wedstrijd en 's avonds volg ik de Nederlandse wedstrijden op de televisie. En op zondag bezoek ik dan zelf nog een wedstrijd. En door de week heb je dan nog Europese of bekerwedstrijden."

Woensdagmiddag maakt Blind zijn voorselectie bekend. Door de vele blessures links en rechts een lastige opgave. Ook het aantal speelminuten bij de club speelt mee. "Het heeft ook te maken met het niveau waarop je acteert. Als je bij Manchester United of Tottenham Hotspur speelt, dan is het niet vanzelfsprekend dat je altijd speelt. Het is aan mij en mijn staf om keuzes te maken en die is altijd gebaseerd op kwaliteit. Die is leidend om resultaat te boeken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland

Poll

Moet Blind Vincent Janssen ondanks een gebrek aan speelminuten oproepen?

Ja
42%
Nee
58%
(245 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws