Maduro: 'Hij betaalde als we uit eten gingen of hij stuurde me naar Nederland'

Maduro: 'Hij betaalde als we uit eten gingen of hij stuurde me naar Nederland'

08-03-2017 14:48
7

Paris Saint-Germain verdedigt woensdag tegen FC Barcelona een 4-0 voorsprong in de achtste finale van de Champions League. Die uitstekende uitgangspositie komt volgens Hedwiges Maduro door één man: Unai Emery.

"Hij is een fantastische trainer, de beste die ik ooit heb gehad", zegt Maduro tegen de NOS. De 32-jarige middenvelder van FC Groningen werkte in totaal vijf jaar onder Emery, bij Valencia en Sevilla. Hij is groot fan van het werk van de Spaanse succescoach.

Wedden

Meer odds

"Hij nam ons soms mee uit eten en dan betaalde hij. Of hij liet een training op het laatste moment niet doorgaan. In plaats daarvan nam hij ons mee naar het strand, of we gingen raften, op survivaltocht of golfen. Hij was populair bij de spelers. We konden natuurlijk allemaal voetballen, maar hij wist de groep te prikkelen om nog iets extra te geven."

Maduro vervolgt zijn lofzang: "Hij stuurde me vaak naar Nederland en anderen stuurde hij ook regelmatig gewoon weg als hij vond dat iemand dat nodig had. Dan ging ik een paar dagen terug naar Nederland en na terugkomst rende je natuurlijk dubbel zo hard. Dan waagde je het niet om er met de pet naar te gooien."