Van de Beek 'moet' basisspeler worden bij Ajax: 'Anders Heerenveen of AZ'

Van de Beek 'moet' basisspeler worden bij Ajax: 'Anders Heerenveen of AZ'

Gepubliceerd: woensdag 8 maart 2017 om 15:04wo 08-03-2017 om 15:04

Als Donny van de Beek er volgend seizoen niet in slaagt een basisplaats af te dwingen bij Ajax, moet hij zijn heil tijdelijk elders zoeken. Dat stelt Kees Kwakman.

De verdediger van FC Volendam, die volgende week maandag tegenover Jong Ajax staat in de Jupiler League, is lovend over Van de Beek. "Je ziet dat hij enorm veel potentie heeft. Hij heeft van alle talenten ook de meeste kilometers in de benen", zegt Kwakman in Voetbal International.

"Tegen Standard Luik (Europa League, red.) speelde hij heel goed als 6, maar hij kan ook als box-to-box-speler prima uit de voeten", vervolgt Kwakman, die benieuwd is naar de nabije toekomst van Van de Beek. "Volgend seizoen moet hij een basisspeler worden in de Eredivisie, dat lijkt me voor zijn ontwikkeling wel belangrijk. Is het niet bij Ajax, dan wellicht op huurbasis bij een club als Heerenveen of AZ."

Van de Beek liet onlangs optekenen dat hij het soms moeilijk vindt om alleen met Jong Ajax mee te doen. "Je wilt het liefste in Ajax 1 spelen", zei hij tegen NUsport. De negentienjarige middenvelder is opgenomen in de selectie van Ajax, dat het donderdag opneemt tegen FC Kopenhagen in de Europa League.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Stelling: Van de Beek verdient een basisplek bij Ajax

(480 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws