In het kort: Egypte gaat Oranje voorbij, clubicoon per direct weg bij Vitesse

In het kort: Egypte gaat Oranje voorbij, clubicoon per direct weg bij Vitesse

09-03-2017 18:58
8

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Oranje nog altijd buiten top twintig
Het Nederlands elftal valt nog altijd buiten de top twintig van de FIFA-wereldranglijst. De equipe van bondscoach Danny Blind blijft 21e. Oranje gaat IJsland weliswaar voorbij, maar wordt op zijn beurt weer gepasseerd door Egypte. Argentinië handhaaft zich aan kop, voor Brazilië, Duitsland, Chili en België.

Van der Schaaf per direct weg bij Vitesse
Remco van der Schaaf is per direct vertrokken bij Vitesse weg als trainer van de A1. Hij wordt vervangen door Nicky Hofs, die al assistent was. We hebben met Remco gesproken en gezamenlijk geconcludeerd dat het voor iedereen beter is om deze keuze te maken', stelt Edwin Petersen, hoofd Vitesse Voetbal Academie. De club doet verder geen mededelingen over het plotselinge vertrek. Van der Schaaf speelde tussen 1997 en 2002 voor de Arnhemmers. 

Contractverlenging Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur gaat langer door met linksback Ben Davies. De 23-jarige Welshmen heeft een nieuw contract getekend tot medio 2021, meldt de Premier League-club. Bij de Spurs moet Davies doorgaans Danny Rose voor zich dulden in de pikorde. Hij kwam dit seizoen tot dusver twaalf competitieduels in actie.

FIFA waarschuwt Trump
De FIFA heeft de Amerikaanse president Donald Trump gewaarschuwd. Als de Amerikanen het WK 2026 willen organiseren moet iedereen welkom zijn, stelt voorzitter Gianni Infantino van de wereldvoetbalbond. "Zo niet, dan is daar geen WK. Dat is duidelijk." De Zwitser doelt op het inreisverbod, waardoor inwoners van de islamitische landen Jemen, Soedan, Somalië, Syrië, Libië en Iran niet welkom zijn in de VS.

Room terug onder de lat
Vitesse kan vrijdagavond tegen Sparta weer beschikken over Eloy Room. De doelman moest de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle vanwege liesklachten nog aan zich voorbij laten gaan. Inmiddels is Room weer voldoende hersteld om te kunnen keepen.

Bournemouth beboet door FA
AFC Bournemouth heeft een boete van 40 duizend euro toegekend gekregen. Volgens de FA hebben The Cherries te weinig informatie over de verblijfsplaatsen van hun spelers doorgegeven. Doordat de Engelse voetbalbond onvoldoende op de hoogte was van de trainingstijden, heeft men te weinig dopingtesten kunnen afnemen. Hiermee heeft Bournemouth het dopingreglement van de FA overtreden.

Robben genomineerd voor UEFA-verkiezing
Arjen Robben is genomineerd voor de titel Speler van de Week in de Champions League. De UEFA vond Robben (trefzeker tijdens de 1-5 overwinning van Bayern München bij Arsenal) samen met Sergio Ramos (Real Madrid), Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund) en Andrés Iniesta (Barcelona) tot de vier beste spelers van de week horen. Stemmen op je favoriet kan hier.

Sport deelt alleen maar tienen uit
De Spaanse krant Sport heeft duidelijk een fantastische avond beleefd bij FC Barcelona - Paris Saint-Germain. Na de bizarre comeback van de Catalanen kreeg iedere speler, inclusief de wissels, een 10 van de krant.