'SuperBrock' troeft Dolberg en Jörgensen af: 'Ik ben sterk, een aanspeelpunt'

'SuperBrock' troeft Dolberg en Jörgensen af: 'Ik ben sterk, een aanspeelpunt'

10-03-2017 11:47
8

Nicolai Brock-Madsen mag zich sinds de winterstop de meest productieve Deen in de Eredivisie noemen. De spits van PEC Zwolle stond gedurende de hele eerste seizoenshelft droog, maar heeft in 2017 even vaak gescoord als Kasper Dolberg en Nicolai Jorgensen bij elkaar.

De opmerkelijke scoringsdrift van Brock-Madsen valt te verklaren door de betere vorm van zijn ploeggenoten. "Nu we wat meer op de helft van de tegenstander spelen, komen er ook meer kansen," aldus de 24-jarige Deen in gesprek met Voetbal International. "Ik ben nu eenmaal geen Lionel Messi die de bal op de middenlijn krijgt en vervolgens langs vijf verdedigers dribbelt."

Ook met landgenoot Dolberg durft SuperBrock zichzelf niet te vergelijken. "Kasper is een beweeglijke spits, eentje die makkelijk wegdraait. Ik ben sterk en moet juist als aanspeelpunt dienen. Ik moet ruimtes creëren voor anderen. Messi en Cristiano Ronaldo zijn de enige twee centrumspitsen die praktisch elke wedstrijd scoren. Andere spitsen, jongens zoals ik, moeten op een andere manier hun waarde voor het team tonen."