Verhuurde Ajacied: Of ik met Peter Bosz veel contact heb? Nee, nee, nee

Verhuurde Ajacied: "Of ik met Peter Bosz veel contact heb? Nee, nee, nee"

10-03-2017 12:13
3

Ajax houdt minimaal contact met verhuurde spelers. Dat zegt Indy Groothuizen, die dit seizoen door de Amsterdamse club wordt uitgeleend aan het Deense Nordsjaelland.

Groothuizen heeft regelmatig contact met generatiegenoten als Jaïro Riedewald en Kenny Tete, maar dat is het ook wel. "Of ik met Peter Bosz veel contact heb? Nee, nee, nee. Over het algemeen is dat niet echt het geval binnen Ajax. Dat lees ik vaker in de media en hoor ik van andere jongens", zegt de twintigjarige doelman tegen FOX Sports.

Ajax houdt in principe twee evaluaties met verhuurde spelers. "Een halverwege en een aan het einde", aldus Groothuizen. "Dat gebeurt meestal niet met de hoofdtrainer, maar met de technisch directeur (Marc Overmars, red.). Toevallig heb ik twee weken geleden een kort gesprek gehad."

Groothuizen heeft het naar zijn zin bij Nordsjaelland, waar hij op dit moment buitenspel staat met een knieblessure. "Ik mag niet klagen. Aan het begin had ik aanpassingsproblemen, omdat ik toch acht jaar bij Ajax heb gespeeld. Je realiseert je dan niet meer hoe groot Ajax is."