Cocu heeft goed nieuws: Hij voelt zich goed en is fit om te starten

Cocu heeft goed nieuws: "Hij voelt zich goed en is fit om te starten"

10-03-2017 14:10

Marco van Ginkel kan zaterdagavond tegen Go Ahead Eagles zijn rentree gaan maken voor PSV. De middenvelder raakte tegen Feyenoord geblesseerd, maar is inmiddels hersteld, aldus PSV-coach Phillip Cocu.

"Van Ginkel heeft de afgelopen twee dagen alles meegetraind", begint Cocu op de persconferentie in aanloop naar Go Ahead - PSV. "Hij voelt zich goed en is fit om te starten. We hebben een compleet fitte groep op Ramon Pascal Lundqvist na." Lundqvist raakte eind 2016 geblesseerd en komt mogelijk dit seizoen niet meer in actie.

Ook Cocu zag FC Barcelona woensdag doorgaan in de Champions League ten koste van Paris Saint-Germain. Dat is een mooi voorbeeld voor PSV, zo zegt hij. "Van FC Barcelona – Paris Saint Germain kan ik wel genieten. Een mooi voorbeeld. Het bewijst dat je ergens in moet blijven geloven." Daarmee doelt hij op de titelkansen van PSV. De Eindhovenaren staan op acht punten achterstand van koploper Feyenoord.

Nummer twee Ajax heeft vier punten meer. "We richten ons eerst op de positie boven ons en willen dichterbij Ajax komen." Om dat te realiseren, moet PSV zaterdagavond om 19.45 uur winnen in Deventer.  "Go Ahead Eagles is een team met veel snelheid. Ze hebben een technische spelverdeler. Zij vechten ook voor elk punt", aldus Cocu.