Sparta geeft stunt tegen Feyenoord belabberd vervolg: Kruiswijk schrijft historie

10-03-2017 21:48
4

Na de stunt tegen Feyenoord is Sparta vrijdag op bezoek bij Vitesse hard door het ijs gezakt. De Rotterdammers gingen met 5-0 onderuit. Arnold Kruiswijk eiste de hoofdrol voor zich op.

Als maker van de 3-0 scoorde Kruiswijk voor het eerst in zijn profcarrière. De 32-jarige verdediger van Vitesse had daar 304 wedstrijden voor nodig. Omgerekend is dat 25.318 minuten. Daarmee besliste hij het duel ook nog eens voor rust.

Van Wolfswinkel profiteerde eerder van een enorme fout van Denzel Dumfries, die de bal terug dacht te kunnen koppen op zijn doelman. Navarone Foor nam de 2-0 voor zijn rekening. Sparta beleefde een collectieve offday, want Marvelous Nakamba maakte het in de eerste helft nog erger voor de Rotterdammers: 4-0.

Guram Kashia pikte in de tweede helft zijn doelpuntje mee. De Arnhemmers lieten daarna na om de grootste zege van de club ooit te evenaren. In 1997 won Vitesse met 1-7 van Fortuna Sittard en in 1998 met 6-0 van FC Volendam. Eloy Room voorkwam nog een eretreffer van Jerson Cabral.

Mooiste moment was de publiekswissel voor Kruiswijk. Hij kreeg een staande ovatie. Alexander Büttner verving hem. Dankzij de zege is Vitesse de nieuwe nummer vijf van de Eredivisie.