'PSV wacht grootscheepse actie op transfermarkt: acht mogelijke vertrekkers'

'PSV wacht grootscheepse actie op transfermarkt: acht mogelijke vertrekkers'

11-03-2017 07:24
34

Het wordt één grote 'renovatiezomer' bij PSV. Dat voorspelt het Eindhovens Dagblad. De regerend landskampioen en huidige nummer drie van de Eredivisie moet veel spelers vervangen. Technisch manager Marcel Brands kan aan de bak.

Over de doelman is nog weinig duidelijk. 'Jeroen Zoet heeft twee jaar geleden zijn contract verlengd met de intentie om na dit seizoen mogelijk van club te veranderen', meent het ED. Hij gaat dan waarschijnlijk ook weg. PSV kan zijn opvolger van buitenaf halen, al heeft de club Remko Pasveer achter de hand. Hidde Jurjus kan dan tweede keeper worden.

In de verdediging lijkt Jetro Willems te vertrekken. En voor Hector Moreno lonkt juist nú de kans om nog naar een grote competitie te vertrekken. En dat kan PSV een interessante vergoeding opleveren, net als met Santiago Arias. Op het middenveld is het ook druk. Siem de Jong en Marco van Ginkel keren in principe terug naar Newcastle United en Chelsea. Andres Guardado 'vertrekt zeer waarschijnlijk', terwijl ook Davy Pröpper 'aast op een transfer'.

De vraag is of Oleksandr Zinchenko nog een seizoen op huurbasis bij PSV blijft spelen. Onder meer Jorrit Hendrix en Bart Ramselaar hebben lopende contracten. Voorin is er misschien nog wel meer onduidelijkheid. Mogelijk vertrekken Luuk de Jong en Gaston Pereiro, als de markt rond hen in beweging komt. Jürgen Locadia en Steven Bergwijn blijven zo goed als zeker. In totaal komt het ED dus uit op acht mogelijke vertrekkers, áls alles hun kant op valt.