Onderzoek naar Achilles na Van Oostveen-deal: 'Pistool op ons hoofd'

Onderzoek naar Achilles na Van Oostveen-deal: 'Pistool op ons hoofd'

11-03-2017 07:50
7

Jupiler League-hekkensluiter Achilles '29 neemt mogelijk onrechtmatig deel aan de competitie. Dat meldt De Gelderlander. De krant kopt dat er een onderzoek van de beroepscommissie van de KNVB plaatsvindt om duidelijkheid te verschaffen.

Er wordt onderzoek gedaan naar de gang van zaken afgelopen zomer. De club uit Groesbeek werd in 2013 toegelaten tot de Jupiler League en deed zodoende mee in een pilot. Achilles kreeg geen proflicentie, maar doet onder speciale voorwaarden als amateurclub mee. Waarschijnlijk was die procedure niet zuiver. "Wij zijn onder protest akkoord gegaan", vertelt Harrie Derks, de voorzitter.

"Bert van Oostveen heeft mij tijdens de voorbereiding gebeld en ons daarna het pistool tegen het hoofd gezet. We kregen om onduidelijke redenen geen proflicentie, maar hij stelde voor om onder ander voorwaarden deel te nemen aan de competitie", aldus Derks. In januari raakte de zaak in een stroomversnelling, omdat Achilles in beroep ging tegen boetes van bij elkaar 72.000 euro.