ADO en Havenaar opgelucht: eerste goal in zeven maanden tijd tegen NEC

11-03-2017 20:22
11

ADO Den Haag heeft de eerste overwinning van het kalenderjaar geboekt. De ploeg van Fons Groenendijk was thuis met 1-0 te sterk voor NEC door een doelpunt van Mike Havenaar. Daardoor verruilt ADO de achttiende voor de vijftiende plaats.

Groenendijk werd vorige maand aangesteld als opvolger van Zeljko Petrovic. Onder zijn leiding wist ADO in vier duels echter nog niet te winnen. NEC rook dan ook bloed en ging na een matige openingsfase opzoek naar een treffer. Mohamed Rayhi stichtte het eerste gevaar met een fraai afstandsschot op de lat.

ADO-doelman Robert Zwinkels bracht vervolgens redding op een vergelijkbare poging van Gregor Breinburg. Jay-Roy Grot was er echter het dichtst bij. De achttienjarige spits kon helemaal alleen op Zwinkels af, maar kreeg de bal er niet in. Dankzij het sterke optreden van Zwinkels, nam ADO in de tweede helft het initiatief over. Tom Trybull kreeg een kans, maar de openingstreffer viel pas twintig minuten voor tijd.

Havenaar zette nog geen vijf minuten na zijn invalbeurt zijn hoofd tegen een voorzet van Ruben Schaken en klopte NEC-doelman Joris Delle. Het was de vierde seizoenstreffer voor de Japanse spits en zijn eerste sinds augustus. In de slotfase was het nog billenknijpen, Julian von Haacke en Ali Messaoud waren dicht bij de gelijkmaker, maar de thuisploeg trok de drie punten over de streep.

De zege op NEC brengt ADO van de achttiende naar de veilige vijftiende plaats. Roda JC, Excelsior en Go Ahead Eagles kunnen de Hagenaren wel weer passeren.