Guardiola voor het eerst onder vuur: 'Nooit gezegd, mijn carrière de uitzondering'

Guardiola voor het eerst onder vuur: 'Nooit gezegd, mijn carrière de uitzondering'

19-03-2017 09:45
2

Pep Guardiola reeg de successen aaneen bij FC Barcelona en Bayern München, maar in Engeland krijgt hij voor het eerst met tegenslag te maken. Na de uitschakeling tegen AS Monaco is er zowaar kritiek op de Manchester City-trainer.

"Ik heb nooit gezegd dat we een prijs gaan winnen. Ik heb nooit gezegd dat we de treble zouden winnen", zegt Guardiola tegen Sky Sports. "Dat heb ik ook nooit gezegd bij Barcelona. Ik heb wel veel werk beloofd. Weinig mensen kunnen mij daarin verslaan. Ik werk hard, daar ben ik trots op. Maar ik beloof nooit prijzen. Zelfs niet bij Bayern München, dat net de treble had gewonnen."

De Spanjaard reeg de prijzen aaneen bij Barcelona en Bayern, maar dat is niet de standaard benadrukt hij. "Managers kunnen niet allemaal een prijs winnen gedurende het seizoen. Dat is een normale situatie, mijn carrière is de uitzondering. De verwachtingen waren hooggespannen toen ik hier kwam, maar soms win je niets. Ik zal proberen te leren en het team beter te maken."

Guardiola verdedigde zich ook voor zijn aanvallende tactiek in het duel met Monaco in de achtste finale van de Champions League. "De tweede helft toonde mij dat als je aanvalt, je minder tegengoals krijgt." Manchester City verloor met 3-1 bij de Monegasken en werd daardoor ondanks een 5-3 thuiszege uit het miljoenenbal gekegeld.