Van Ginkel krabt zich achter de oren: 'Tempoloos, zielloos, het was niet goed'

Van Ginkel krabt zich achter de oren: 'Tempoloos, zielloos, het was niet goed'

19-03-2017 10:38
5

Marco van Ginkel is gematigd tevreden met het vertoonde spel van PSV zaterdagavond. De Eindhovenaren wonnen in het eigen Philips Stadion met 1-0 van Vitesse, maar eenvoudig ging het niet.

''Het was een zware wedstrijd'', zegt Van Ginkel na afloop van de wedstrijd in gesprek met FOX Sports. ''Het was een zwaar, nat veld. De eerste helft was sowieso niet top. Het was slordig, ikzelf ook. Tempoloos, zielloos, het was niet goed'', zegt de middenvelder, die tegen de Arnhemmers als een verkapte linksbuiten speelde. ''Ik kwam in situaties terecht waar ik niet vaak kom. Ik had goede en slechte dingen, daar leer je van.''

Vrijdag maakte Oranje-bondscoach Danny Blind de definitieve selectie voor de komende twee interlands bekend. PSV levert met keeper Jeroen Zoet maar één speler af. ''Tuurlijk is het jammer dat we maar één speler hebben die PSV vertegenwoordigt. Zeker voor de jongens die in de voorselectie zaten. Ik weet niet of er een uitleg is van de bondscoach, daar ga ik niet over'', aldus Van Ginkel, die terugkomt van een blessure en dus sowieso niet in aanmerking kwam voor het Nederlands elftal.