Pastoor in felle discussie: 'Wat nou weerstand? Dat was toen Ajax Europa Cups won'

Pastoor in felle discussie: 'Wat nou weerstand? Dat was toen Ajax Europa Cups won'

19-03-2017 11:07
32

Alex Pastoor raakte zondag in een felle discussie verwikkeld met sportmarketeer Chris Woerts. De Sparta-trainer vindt dat er te weinig aandacht is voor de kleine clubs in de discussie over een mogelijke nieuwe Eredivisie-opzet met zestien clubs.

"In de aankondiging zag ik bij Chris zijn naam 'sportmarketeer' staan. Ik vraag me af waarom Chris naar voren wordt geschoven als we het hier over sportieve belangen hebben", aldus Pastoor bij De Tafel van Kees. "We praten hier over geld, maar wie praat er dan over de sportieve belangen? Waarom gaan we niet van achttien naar twintig?"

"Ik had vanmorgen Co Adriaanse aan de lijn", vervolgt een geagiteerde Pastoor. "Die zei: 'In de tijd dat ik voetbalde, verloren we gewoon met 7-0'. Wat nou weerstand? Dat was wel in de tijd dat Ajax Europa Cups won. Dat was rond '95 niet anders. Ik snap ook wel dat kleine clubs om hun eigen hachje denken." De trainer stipt nog een tweede argument aan. "Als we het potentieel gaan weghalen aan de onderkant, dan blijft er zelfs van ons opleidingsland helemaal niets over."

Woerts bestrijdt de beweringen van Pastoor met klem. Hij wijst op de noodzaak van veranderingen. "België is veertig procent gestegen op de UEFA-coëfficiënt, heeft veertig procent meer inkomsten gegenereerd. Willen we aan blijven haken bij Europa, dan moeten we de competitie veranderen."