'Arsenal zoekt Wenger-opvolger in Bundesliga: club informeert bij nummer drie'

'Arsenal zoekt Wenger-opvolger in Bundesliga: club informeert bij nummer drie'

19-03-2017 23:10
3

De mogelijke vervanger van Arsène Wenger bij Arsenal kan zomaar uit Duitsland komen. The Gunners hebben bij Borussia Dortmund namelijk geïnformeerd naar Thomas Tuchel.

Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde BILD. De Duitse trainer (43) moet Wenger op gaan volgen in Londen. De Franse oefenmeester staat al sinds 1996 aan het roer bij Arsenal, maar het begint er steeds meer op te lijken dat de dagen van Wenger zijn geteld bij de club. Zaterdag ging Arsenal opnieuw onderuit, ditmaal met 3-1 bij West Bromwich Albion. Die nederlaag kwam bovenop de twee 5-1 nederlagen tegen Bayern München in de Champions League. Na afloop van het duel met West Brom gaf Wenger aan al een besluit genomen te hebben over zijn toekomst.

Zijn mogelijke vervanger moet uit Duitsland komen, meldt BILD dus. Dortmund zit nog in de kwartfinales van de Champions League, waarin het AS Monaco treft. Tuchel wordt geprezen om zijn frisse aanvallende voetbal. Veel fans van Arsenal schreeuwen om een frisse wind bij de Engelsen. Onder leiding van Tuchel gaat die er wellicht komen.