Rutjes: 'Ik zei: dat is de toekomstige aanvoerder van het Nederlands elftal'

Rutjes: 'Ik zei: dat is de toekomstige aanvoerder van het Nederlands elftal'

20-03-2017 11:22
9

Nathan Rutjes wist het jaren geleden al: Kevin Strootman wordt één van de beste voetballers van Nederland. In zijn periode bij Sparta maakte cultheld Rutjes de doorbraak van Strootman - tegenwoordig in dienst van AS Roma - van dichtbij mee. 

De twee spreken elkaar regelmatig. "We zien elkaar nog steeds. Ik ben twee keer in Rome geweest, maar helaas kwam het er toen niet van om een wedstrijd van hem te bekijken", vertelt Roda JC-middenvelder Rutjes aan Metro. 

"Weet je wat een mooi verhaal is? Kevin debuteerde als achttienjarig jochie bij ons. In zijn tweede seizoen was hij al aanvoerder. Ik weet het nog goed dat we tijdens de voorbereiding met zijn allen in de kleedkamer zaten en de toenmalige coach Foeke Booij naar Kevin wees en zei: voor velen van jullie zal het ongetwijfeld als een schok komen, maar hij is de nieuwe aanvoerder."

"Ik keek om me heen en zag de verbazing op de gezichten van de ervaren spelers en dacht: dit wordt interessant. Maar al op de eerste training verdeelde Kevin het spel, hij bepaalde het tempo, gaf aanwijzingen. Iedereen pikte het, omdat-ie gelijk had. Ik weet nog goed dat ik thuiskwam en zei: dat is de toekomstige aanvoerder van het Nederlands elftal."