Doorbraak in Denemarken na mislukt Ajax-avontuur: 'Moeilijke periode'

  Doorbraak in Denemarken na mislukt Ajax-avontuur: 'Moeilijke periode'

  maandag 20 maart 2017 om 13:48

  Stanislav Lobotka speelde één jaar (2013/14) bij Jong Ajax en keerde daarna terug naar Slowakije. De middenvelder slaagde er destijds niet in om door te breken in de Eredivisie. De inmiddels 22-jarige Lobotka maakt nu indruk bij het Deense FC Nordsjaelland. Hij hoopt dat hij binnenkort bij een nóg grotere club aan de slag kan. 

  Ajax huurde de rechtspoot van AS Trencin. Na een jaar besloot de Amsterdamse formatie de koopoptie in het contract van Lobotka niet te lichten. "Ik leerde op voetballend vlak veel, maar ook over het leven naast het veld. Het was voor mij de eerste keer dat ik in het buitenland woonde. Het was een moeilijke periode", blikt de jongeling terug met BT. 

  "Ik wist niets van voetbal op het hoogste niveau, maar ik ben blij dat ik bij Ajax heb gespeeld. Veel wat ik daar heb geleerd, kan ik nu gebruiken", vervolgt Lobotka. Bij Nordsjaelland is hij uitgegroeid tot een dragende kracht. "Ik droom van de stap naar een Europese topcompetitie, maar ik ben nu gelukkig hier. We zien wel wat er in de zomer gebeurt."

  Plaats een reactie

  maandag 20 maart 2017 om 13:55
  leuk voor hem
  Vind ik leuk
  maandag 20 maart 2017 om 14:08
  Goeie voetballer en lekker fanatiek, ik geloof dat Blind hem al jaren volgt....
  Vind ik leuk
  maandag 20 maart 2017 om 14:42
  O als Blind hem al jaren volgt, hoeft hij maar 2 wedstrijdjes bij Ajax te spelen en dan wordt hij opgeroepen voor het Nederlands elftal..
  Vind ik leuk
  maandag 20 maart 2017 om 18:03
  Jongens het is gewoon een Sloveen
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Doorbraak in Denemarken na mislukt Ajax-avontuur: 'Moeilijke periode'