Update: Mokotjo krijgt verlossend bericht en mag opgelucht ademhalen

Update: Mokotjo krijgt verlossend bericht en mag opgelucht ademhalen

Gepubliceerd: vrijdag 24 maart 2017 om 19:37vr 24-03-2017 om 19:37

Kamohelo Mokotjo leek het nationale elftal van Zuid-Afrika de rug toe te keren. De soap kent echter een verrassend vervolg, zo meldt Kick Off. Het Zuid-Afrikaanse medium stelt dat Mokotjo als Nederlands staatsburger toch naar het kamp van Bafana Bafana afreist.

Het is echter onduidelijk of de middenvelder wel speelgerechtigd is voor Zuid-Afrika, omdat hij sinds december Nederlands staatsburger is. Teammanager Barney Kujane wil onderzoeken of Mokotjo ondanks al deze perikelen kan uitkomen voor zijn vaderland. De Twente-speler wilde aanvankelijk niet meer spelen in het nationale team onder de vorige bondscoach Shakes Mashaba.

"We willen laten weten dat Mokotjo zich ook bevindt in ons kamp. Iedereen weet dat hij Nederlands staatsburger is geworden, maar we hebben hem toch uitgenodigd. Wat betreft het staatsburgerschap: dat wordt uitgezocht door onze overheid", aldus Kujane. "De reden waarom we Kamohelo hebben opgeroepen, is omdat hij voor zijn land wil spelen. Nu kunnen we enkel afwachten en blijven trainen voor de wedstrijden."

Update 24/3 19:35: Kamohelo Mokotjo heeft de Zuid-Afrikaanse nationaliteit weer teruggekregen. De middenvelder van FC Twente werd eind vorig jaar Nederlands staatsburger en dacht dat hij daardoor niet meer in actie kon komen voor zijn vaderland, omdat hij de Zuid-Afrikaanse nationaliteit kwijt was geraakt. Maar het ministerie van Binnenlandse Zaken in Zuid-Afrika heeft vrijdag na een verzoekbrief van Mokotjo besloten dat hij toch weer mag spelen voor Bafana Bafana. Hij krijgt zijn Zuid-Afrikaanse nationaliteit terug en mag deze interlandweek direct in actie komen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Mokotjo klaar voor een stap hogerop?

(624 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws