Domper voor Blind: tweetal sluit later aan, Robben kampt weer met blessureleed

Domper voor Blind: tweetal sluit later aan, Robben kampt weer met blessureleed

20-03-2017 18:08
8

Arjen Robben en Jeremain Lens melden zich later bij het Nederlands elftal dan gepland. Het tweetal sluit later deze week aan bij de selectie vanwege uiteenlopende redenen.

De KNVB meldt dat Robben last heeft van een voetblessure. De kwetsuur, afgelopen weekend opgelopen tijdens het duel met Borussia Mönchengladbach (0-1 winst voor Bayern München), is echter weinig zorgwekkend. De aanvoerder van Oranje zal zich dinsdagmiddag melden in Noordwijk, om vervolgens aan te sluiten bij de selectie van bondscoach Danny Blind.

Voor Lens is de situatie vervelender: zijn vader overleed onlangs en verblijft derhalve momenteel in Suriname. De aanvaller in dienst van Fenerbahçe zal woensdag terugkeren naar Nederland. Of deze vertraging gevolgen heeft voor de komende twee wedstrijden van Oranje, is onduidelijk.

Het Nederlands elftal speelt zaterdag een belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd op bezoek bij Bulgarije. Dat duel begint om 20.45 uur. Drie dagen later wordt er een oefenwedstrijd afgewerkt tegen Italië. Het duel in de Amsterdam Arena begint dinsdag eveneens om 20.45 uur.