'Het zit er dicht tegen aan, ik wil niet te veel tegen de grote namen opkijken'

'Het zit er dicht tegen aan, ik wil niet te veel tegen de grote namen opkijken'

21-03-2017 07:09
2

Matthijs de Ligt lijkt niet snel van zijn stuk te krijgen. Bij aankomst in het spelershotel van Oranje in Noordwijk maandag, leek de zeventienjarige verdediger het nare gevoel van zijn kapitale fout tegen Excelsior alweer kwijt. Is dat ook zo?

"Nee, nog niet helemaal", reageert De Ligt in het Algemeen Dagblad. "Maar het zit er dicht tegenaan. Ik ben nu hier, ik wil niet te veel tegen de grote namen opkijken en er vooral een leerzame week van maken. En wie weet kan ik nog mijn debuut maken ook. Het is spannend."

Davy Klaassen onderschrijft de onverstoorbaarheid van De Ligt. "Hij is niet snel in de war en dat zal ook nu niet zo zijn", zegt Klaassen. "Het komt wel goed met hem. Of ik hier bij Oranje op hem let? Als hij iets wil weten, vraagt hij het maar." Ook Kenny Tete denkt dat de jonge mandekker niet wakker ligt van zijn fout. "Of ik hem hier ga vertellen hoe het werkt? Nee, ik ben zelf ook niet zo'n ervaren kracht dat ik het allemaal wel weet."

Net als De Ligt is ook Wesley Hoedt toe aan zijn vuurdoop bij Oranje. De verdediger van SS Lazio is zes jaar ouder dan de Ajacied. "We leggen allemaal ons pad af", aldus Hoedt. "Ik heb heel hard moeten knokken voor deze kans en ik ben trots dat ik erbij ben. Of ik De Ligt ken? Ik volg de Nederlandse pers af en toe, dus ja."